47 12
發新話題

請推介。簡單又好動態前級制作 ..

等我都來 “晒一晒” 先 。。。

1。用了台灣 ALEX AUDIO SHUNT REGULATOR,每邊 CHANNEL 用半塊。
2。BLCOK 牛牛
3。Jensen + Black Gate 電容
4。Main Unit 銠白金 RCA 座, JENSEN 銀線, RIFA / PHILIPS 電容
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 alfcat 於 2012-12-12 Wed 16:48 發表
等我都來 “晒一晒” 先 。。。

1。用了台灣 ALEX AUDIO SHUNT REGULATOR,每邊 CHANNEL 用半塊。
2。BLCOK 牛牛
3。Jensen + Black Gate 電容
4。Main Unit 銠白金 RCA 座, JENSEN 銀線, RIFA / PHILIPS 電 ...
亞加力膠片造機箱??

哈哈,不是。

想當年買入 PASS 機箱時沒有好留心看清楚,幫同事砌的一部原來有一條細頭髮咁的花痕,在音量製左近 。。。同事好唔高興,我只有用我自已的面板跟他換了 。。。。

之後砌咗五,六部,忽發奇想,不如整個亞加力彀玩吓,加埋藍光 LED,好似幾過癮,於是便有這個東西。。。之後一直都無換番。

幾經辛苦,找回這兩張相 。。。。我自己都無 KEEP 到,在數字台 DL 番落來 。。。。

想當年 。。。轉眼又幾個年頭了 。。。。

引用:
原帖由 alfcat 於 2012-12-12 Wed 21:08 發表
幾經辛苦,找回這兩張相 。。。。我自己都無 KEEP 到,在數字台 DL 番落來 。。。。

好靚呀! 貓Sir 你部 1.7

引用:
原帖由 alfcat 於 2012-12-12 Wed 21:08 發表

又誇左dd .... 不如將led做埋定時轉色,閃光,或者加埋雷射光效果 ~~  

引用:
原帖由 cvincent 於 2012-12-12 Wed 21:59 發表

好靚呀! 貓Sir 你部 1.7
咦,乜你無見過我部 1.7 咁既樣?

可能我識你那時已經無再咁玩了。

引用:
原帖由 sam 於 2012-12-13 Thu 00:36 發表

又誇左dd .... 不如將led做埋定時轉色,閃光,或者加埋雷射光效果 ~~  

SAM 大,你誤會了。

部 1.7 那時有這個想法是因為想配合其他機 。。。你留意的話部 VT﹣60, CEC Transport, CEC DAC 同 Pass 1.7 都是用藍色 LED / DISPLAY
下面那張相個快門較慢咗,好似好光咁,其實唔係 。。。。夜晚只開暗燈時聽歌,望住它們全 “藍” 班,幾舒服 。。。

哈哈,你們是否在找這塊 REMOTE VOLUME BOARD BY 老虎魚?

原來我重有一套未砌的 1.7 套件連 RIFA 電容,李老師配的管 。。。同那幾個怪 HEAT SINK

又咁夜都唔瞓?
唔做死硬派,泥頭,奶頭,菜頭都玩.....

俾老婆大人三更半夜嘈醒了睡不到 。。。

Cat sir
等我爭生意先
我有1.7全套零件~holco version volume board

頂,我重周圍搵添,㖔知有無人重有興趣RIFA 10u 電容,又搵到的 NOS...

any ching 有1.7全套零件 for sale, please pm me.

引用:
原帖由 tt2002 於 2012-12-15 Sat 18:32 發表
any ching 有1.7全套零件 for sale, please pm me.

哎,你無看到嗎 。。。。rooster 大哥 同 我都有 lor ...
look 上少少個 screen 就見到啦,我出埋相添啦

兩件都是我處,contact 我吧!

突然之間又靜晒 。。。

47 12
發新話題