171 123456
發新話題

native (raw) dsd playback

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-6-4 Mon 15:47 發表
部 DSD 解碼繼續試,呢個地方就夠頂引
唔使用魚眼都影得哂  ....

用魚眼先影得哂嘅地方, 器材又會唔一樣。
Sam 哥, 用成六七十對matched 管做嘅amp, 是否相中地上銀色個件?

引用:
原帖由 arrow 於 2012-6-5 Tue 11:47 發表
Sam 哥, 用成六七十對matched 管做嘅amp, 是否相中地上銀色個件?
啊 ... sorry . .我只係口多搭句咀,圖中物件,要物主或者版主先知係乜東東 ...

引用:
原帖由 arrow 於 2012-6-5 Tue 11:47 發表
小弟當日在場的嗰部係counterpoint嘅poweramp乜型号做唔知喇,不過成部 兩匹冷氣咁大。

Made in China 慨 counter point.....
唔做死硬派,泥頭,奶頭,菜頭都玩.....

我估係大陸做跌打醫師都可能好揾。件件amp 都咁大件。

引用:
原帖由 cpyip 於 2012-6-5 Tue 08:14 發表
Mdlover 大哥加油呀!
Mdlover 大哥已經做到金睛火眼,上兩個星期至去搵眼科醫生check下對靈魂之窗,大家體諒下啦。

用Audirvan plus version 1.3.9.2再將個OS upgrade去lion10.7.4,嘩 嗰背景漆黑一片,深不見底,前後立體感明顯加深。 須然還有小問題,有時有”達達”聲或者甚至無聲,唔所謂!實在太正la.

等埋mdlover嘅Dsd DAC 再加埋anthony 大大嗰條USB線 ,我都唔敢再諗  

md哥做到睇醫生就當然要啦,唔係點為香港爭光, 我預咗佢部機會練贏sound chamber 部 Berkeley alpha DAC,機會都好大。到時我地大家都有面啦!mdlover 病下有勿所謂啫,我地咁多人撐佢。

引用:
原帖由 ThomasC2 於 2012-6-7 Thu 21:55 發表

Mdlover 大哥已經做到金睛火眼,上兩個星期至去搵眼科醫生check下對靈魂之窗,大家體諒下啦。

Berkeley alpha DAC 呢部唔再講,部威土我都認為無問題。

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-6-9 Sat 09:26 發表
Berkeley alpha DAC 呢部唔再講,部威土我都認為無問題。
咁勁!  真的熱切期待! (actually 我們已熱切期待long long time)

mdlover 病下有勿所謂啫。。
∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼

收買人命 。。。。mdlover 兄看樣子要 “為國捐驅” 了 。。。

下!病下咋喎,攪到人命又捐軀咁大獲,真係唔講得笑,同MD哥講返聲sorry 先。

Anthony 咁講我都放心啲,唔係我以為得我對木耳聽到好聲。

各位 DSD DAC 星期一正式開團

引用:
原帖由 alfcat 於 2012-6-9 Sat 11:41 發表

要 “為國捐驅” 了 。。。
口下, 唔洗呱 .....
mdlover300.blogspot.com

見你都成個人殘了,ARROW 大哥都話無所謂 。。。。

最緊要保重身體,有時間打多兩場波好呀 。。。。

just want to dig out this old thread to remind myself i invented this DoP (DSD over PCM) thing and effort spent on co-ordinating SACD ripping project.

well, computer DSD playback is really started to blossom.
mdlover300.blogspot.com

mdlover兄,造福我等網友,辛苦晒喇

171 123456
發新話題