發新話題

native (raw) dsd playback

貓 Sir 惦,我反而未必惦呢! 單系另一個 Post "1955Pro II",田雨兄同另外一位 c-hing 講嘅野我就睇唔明喇!

我都唔明。。。。走來玩之麻,又唔係要來教人 。。。使乜明咁多。這個世界大把野唔會明(如女士的行為),唔使計教咁多的。。。。

好一個比喻,(如女士的行為),男士一生都唔會明。。。。

繼續放毒......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
唔做死硬派,泥頭,奶頭,菜頭都玩.....

版大, 請問音效如何, 同上次聽有分別呀?

改左料啊。

係時候反擊喇!雖然攻擊力不大,不過好過齋睇版主系咁放毒!

Kong MR-1000 剛剛由日本空運抵港。
小弟即時打爆左佢內置隻 40Gb 既 HDD 喇!
而家聽緊 Carpenters 1969-1981 singles 隻 SACD 。

HD-650 ? 我都有對.

引用:
原帖由 adktk 於 2012-5-13 Sun 01:28 發表
係時候反擊喇!雖然攻擊力不大,不過好過齋睇版主系咁放毒!

Kong MR-1000 剛剛由日本空運抵港。
小弟即時打爆左佢內置隻 40Gb 既 HDD 喇! ...
Ching你戰斗力太低喇得40G就想同版大挑戰,佢家中已轉用6bay server同出街都帶住1T harddisk

無辦法,部 MR-1000 內置隻 HDD 係 1.8" zif 果種,大極都只不過 160GB 到!
所以,我都話部機一到我房,我就用 9 秒 9 打爆左隻 40GB HDD 喇!

我其餘 28X 隻 SACD (最新點算數字) 都唔知點算!

MR1000 俾你玩錄音多的,是否可接上 Audiogate 播電腦上的 file....
28 SACD.....?
現在 SACD File 已經差唔多 1T, 聽說話有 2-3T 喎,
不過上星期係西貢聽,個 1T 都聽到眉飛色舞.....

聽說 Albert 又有一塊新的差分 Balance... 點算....

唔爭在再等先

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-5-16 Wed 11:52 發表
MR1000 俾你玩錄音多的,是否可接上 Audiogate 播電腦上的 file....
28 SACD.....?
現在 SACD File 已經差唔多 1T, 聽說話有 2-3T 喎,
不過上星期係西貢聽,個 1T 都聽到眉飛色舞.... ...
版主, 唔係 28 隻, 係 289 隻 SACD!
今曰新到左 3 隻.

咁就差唔多....

引用:
原帖由 adktk 於 2012-5-16 Wed 17:01 發表

今曰新到左 3 隻.
我鐘意隻Mahler大地之歌

引用:
原帖由 ericj 於 2012-5-16 Wed 18:13 發表

我鐘意隻Mahler大地之歌
How about this one??

引用:
原帖由 adktk 於 2012-5-16 Wed 19:05 發表

How about this one??

呢隻小弟唔識個artistist

回復 126# adktk 的帖子

my Korg MR-1, to do LP to DSD recording
mdlover300.blogspot.com

引用:
原帖由 adktk 於 2012-5-16 Wed 17:01 發表

今曰新到左 3 隻.
wow....真係捨得哇....
mdlover300.blogspot.com

剛剛為最近個 6 隻 SHM-SACD 做好晒 Scanning 同埋個 Art Cover。揀起歌上黎就方便好多啦!

你喜歡日本板、有無買 Esoteric 個幾隻。

回復 141# amhlee 的帖子

我只得呢兩隻!

不過自己做 Scanning 撞網撞到死! (D 印刷網點好勁呀!)

等待native (raw) dsd playback 團購。。。

adktk ... 您聽親的野都係大推頭................

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-5-23 Wed 17:19 發表
adktk ... 您聽親的野都係大推頭................
版主, 咁啱姐!其實我更多時聽 Joanna Wang, Olivia Ong, Kewei, 中森明菜, 平井堅, 玉置浩二......架!

部 DSD 解碼繼續試,呢個地方就夠頂引

間屋是係 HI FI 住的 。。。

版大,
部DSD經過啲咁大埸面嘢試過, 我諗tune 聲都近尾聲掛, 幾時出世?
好期待屋企出DSD聲時啲器材可唔可以更想一層摟!

快啦!快啦!等 Mdlover 大哥........

Mdlover 大哥加油呀!

發新話題