發新話題

Pass X0.2 前級交流篇

引用:
原帖由 marvintai 於 2011-6-21 Tue 20:45 發表

吓!我唔知個次是買x0.2牛…怎麼好…
咁Ching等等下次團購airlink牛先囉我都想買兩隻1kVA牛牛比部MXL呀

引用:
原帖由 amhlee 於 2011-6-30 Thu 00:19 發表
MBL 牛提議找 airlink 訂做.....
Agree

可否留八粒比我呀

Anthony 我講緊留八粒係rifa電容唔係X0.2膠片仔。

引用:
原帖由 mdlover 於 2011-7-12 Tue 11:07 發表
you may also consider ordinary (slow) diode.

see what NP said.

http://www.passlabs.com/pdfs/articles/powersupply.pdf
Thanks Ching . Which are very useful article.

引用:
原帖由 alfcat 於 2012-2-27 Mon 09:57 發表
我都好羨慕各位部 X0.2 ... 終於有幾位兄弟可以開花結果。。。。

不過我都係無地方放 。。。
貓sir遲D可能有改良版呢!

引用:
原帖由 Kevinyip 於 2012-2-28 Tue 10:54 發表
用Jung Regulator 要靚仔的話可以參考鎅板方法

電阻便可裝在220uf電容上(VR 是100R 啊)

airlink 牛接線參考,黑和黃線在底下接成0v

我是跟原裝female 25 pin, 9 pin 作輸出
884 ...
须然我無砌尼部機!但都多謝Kevin兄嘅無私分亨。值得鼓勵

請問咁多位ching有X0.2Bom呀?如有可否send去我email呢:因為我乜都無
ericlhs@gmail.com謝謝

請問購買老飄X0.2板,!电源板上是否包所有smd零件,按鈕和volumn制?因為我得三片板一片电源板,vFD同幾粒smd电容电阻。所以一問

引用:
原帖由 gongming 於 2012-4-23 Mon 11:16 發表
第二版,得三片板一片电源板,vFD同幾粒smd电容电阻,是正确的!
謝謝

引用:
原帖由 cvincent 於 2012-4-23 Mon 11:41 發表
Eric 你已经很好啦! 我们的第二版电源板,  即使连幾粒smd电容电阻都无比 ...要自己從第一版拆下來, 所以可以想像有幾麻烦, 現在我的x0.2 display還沒显示,  ...
試下攞塊vFD比其它ching check 下

引用:
原帖由 saa7350 於 2012-12-3 Mon 21:23 發表
烟火要春节才能看

想問一下第二版的電源輸入是否由12VAC改為9VAc呢而35VAC是沒有改變

引用:
原帖由 ericj 於 2012-12-7 Fri 01:39 發表
想問一下第二版的電源輸入是否由12VAC改為9VAc呢而35VAC是沒有改變
舊的
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 ericj 於 2012-12-7 Fri 02:34 發表

舊的
新的

直出D声又变了,這电容應該為了調声用!

引用:
原帖由 saa7350 於 2013-2-25 Mon 19:29 發表
关于0.2沙沙声问题我也遇上了,是第二级音量控制部分的2个100uf/25v电容有问题。第一次完工时使用的是松下fc 100uf/50V,没有问题, ...

引用:
原帖由 kmax2007 於 2013-6-10 Mon 20:26 發表

謝謝saa7350兄。
今曰換咗电容

引用:
原帖由 mike1981 於 2013-7-31 Wed 07:47 發表
EVO oil 效果如何?
回mike ching做第一级交連,声低有点慢,但中頻女声沙石少了多了一点完潤。不是一高一低都去盡那類!返而覺得多了点含蓄收收咗一部份堂音。咁嘅價錢無得要求

引用:
原帖由 amhlee 於 2014-4-3 Thu 11:12 發表

還有一份,你可聯絡我,
版大真係勵害

發新話題