59 12
發新話題

Pass X0.2 前級交流篇

Anthony兄,
請問是否
K7 - Pin 4 & 13 - Ground
       short 11<->9 & 6<->8
       cut 8 & 9 pin (唔好俾佢touch到any circuit)
       Relay default 係Ground, 當有需要時唔ground
另外,我見cndiyclub係改K6, 係唔係K6, K7 & K9都要改?

引用:
原帖由 casshan 於 2011-6-20 Mon 09:03 發表

呵呵,小問題喇
焊電阻時屈下電阻腳,等電阻腳可以kick住pcb就可以焊,唔係好難啫
不過屈左既電阻腳,第二時要拆出來就好痛苦啦

引用:
原帖由 amhlee 於 2011-6-22 Wed 10:46 發表

35v x 2 + 18 v x 2 60 va 就可以。
Anthony兄,
係35v x 2 + 18v x 2 total 60va定係
1. 35v x 2 60va
2. 18v x 2 60va

有興趣的兄弟,請報名
1.monza165
2.madox
3.
4.

Thanks!!!

昨晚唔記得攞

引用:
原帖由 MacMic 於 2011-7-11 Mon 17:00 發表
Amhlee 兄:

請教Pass X0.2前級的電阻除了那些5W大火數之外,
其他如控制,放大和音量方面用多少火數呢?
您用的Holco是否認1/4W的呢?
還有我看見原機用了12棵ISL9R460P2,
您是否用1N4007代替,還是有甚麼好 ...
MacMic兄,

睇相又唔似係ISL9R460P2
另外,請問主板上的3300uF係幾多耐壓?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

但ISL9R460P2 唔係骨排形嗎?
我覺得有d似Philips (Vishay)的diode

如果有
1N5062
BYV26E
MUR160
MUR420
MUR460
邊隻好d呢?

其實整流diode用1A可以嗎?

請問R60係唔係要自己ground?
http://www.photo100fun.com/viewthread.php?tid=25269
我塊板都係空接

引用:
原帖由 abraham 於 2011-7-14 Thu 00:58 發表
應該是220uf/50v,如有錯誤請指正
MacMic兄係唔係講緊diode旁邊的電容?

起其他地方見到...

Rooster兄,
請問R60係唔係要自己ground?

引用:
原帖由 amhlee 於 2011-7-14 Thu 10:29 發表

是的!
Thanks!!!

請問飄兄有沒有出過裝機及測試報告??

引用:
原帖由 casshan 於 2011-7-22 Fri 08:18 發表
我又報導一下進度
請問飄兄的2SK170跟原廠的方向不一樣(左面兩粒),是否正常呢?

引用:
原帖由 cndiyclub 於 2011-8-31 Wed 10:07 發表
照返原厂的安装方向.对调没什么问题的.
Thanks 飄兄

引用:
原帖由 cvincent 於 2011-9-20 Tue 22:14 發表
其他c-hing 有冇update 呀!
等緊火牛

Anthony兄,
可唔可以影新版K6, K7, K9 (上下兩面),飄兄只係影左上面.

Thanks

我仲努力緊...兼等緊隻牛

引用:
原帖由 Gary33 於 2012-1-8 Sun 19:19 發表
有師兄話想要幾張新版本的相:
Thanks!!!

好似只係需要改一面就可以...
不過都要諗下點改

請問用Airlink牛,係唔係"黑"同"黃"色線都接落0V? Thanks

我都有 ...不能部X0.2仲未砌好

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-2-28 Tue 13:49 發表
Kenvin 的是第一板,第二板的部份已修正。
我都係得第一板

Thanks Kelvin兄,
我可以跟住改

請問師兄係鑽大背板個窿定拆走d縲絲

引用:
原帖由 casshan 於 2012-3-10 Sat 20:26 發表

千其唔好拆走粒縲絲,否則好易甩線導致燒IC
ic
Thanks師兄!!

引用:
原帖由 smltommy 於 2012-3-12 Mon 15:05 發表
燒IC....燒多幾次會習慣的
唔好嚇我

請問1.6v LED係點解?

引用:
原帖由 Kevinyip 於 2012-3-16 Fri 22:04 發表

即係1.6v已可以點亮的LED
ic, thanks

59 12
發新話題