39 12
發新話題

Pass X0.2 前級交流篇

引用:
原帖由 madox 於 2011-6-23 Thu 22:33 發表

Anthony兄,
係35v x 2 + 18v x 2 total 60va定係
1. 35v x 2 60va
2. 18v x 2 60va
唔係12V咩??

我有問題如下:

1) 貼片零件睇唔到數值
2) 電源板上R1-R7
3) display板上零件數值

有無師兄知

C16我估都係0.15

我依家面对問題:

1) 電源板上是有10uf貼片,零件上無提供,唔知去邊度賣
2) 電源板上貼片電阻數值無寫
3) 顯示板上貼片電阻數值無寫

有無兄弟知道???

引用:
原帖由 rooster 於 2011-6-27 Mon 11:15 發表

1.華輝
2.10K
Thanks!

顯示板上的電阻是1.5K????

有否調試數據及方法??

引用:
原帖由 Solid008 於 2011-6-29 Wed 01:29 發表
機箱上的AC座孔不夠大,點算好?
銼9佢囉

monza165兄,仲欠乜野????

引用:
原帖由 amhlee 於 2011-6-29 Wed 10:38 發表

國內話呢支用 0.5W 都可以。
吓????

引用:
原帖由 monza165 於 2011-6-29 Wed 10:37 發表

欠一此小電容
XRL頭,RCA頭
最主要係差個火牛
唔知Solid008兄會唔會搞多次airlink 牛(因為30v-35v的牛好難搵)
唉!我欠好多野呀!

重點欠錢

条25針線,有無師兄一齊訂做

9 pins 只係三条線,自已整都好容易
25 pins 聽講買成品線唔適合,一定要做

今日發現欠面板上圓形亞加力膠片,有無師兄有

興趣的兄弟,請報名
1.monza165
2.madox
3.ktchow
4.casshan x 2 (chi309)
5.kft
6.gm08
7.amhlee
8.MacMic x 2
9. Gary S Chiu x2
10. cvincent
11. Ivan
12. Gary33
13. marvint
14. goldencity47
15 audiodiyer X 2
16. Orion
17. HENRYKKLAU X1
18. Solid008 x 2
19. smltommy (反咗2日大陸,今次排第十九?)

Thank you much!

又上張相先.......

Thanks!

唔洗估!!!

有無師兄有多74HC595

Thanks!

I need 3 pcs.......Thanks!

引用:
原帖由 casshan 於 2012-2-12 Sun 22:43 發表
至於修改原理及方法,就交番俾原作者DIY之王KEVIN兄解釋了
先講下大家最關心的音質問題...
可能唔係太多師兄完成X0.2,不過如果由本論壇攪團購所買到的零件制作,聲音應該唔會有太多分別.
X0.2比小弟感覺係更模擬 ...
萬分希望,
詳細改機報告!  幾時有得試??

快d啦喂! x3

Good news!

不過:
咁如果用Macbook播緊咪有麻煩.....?

引用:
原帖由 ynywh168 於 2012-2-22 Wed 17:39 發表
版主;您好!
    我是内地的,323楼的遥控器能购买吗。
師兄,

要配合Firmware才可使用喎,
老飄那裹的Firmware應該用唔到.......

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-2-24 Fri 07:08 發表
只有3隻upgrade, 其它的要等了。
有無我份呢??

我都有朋友想整,不過到現在才有5-6部機開到聲,期待有改良版

多謝分享

猫Sir去馬做福人羣......

就係猫Sir最多古怪問題....所以做福人群

39 12
發新話題