發新話題

Pass X0.2 前級交流篇

可否留八粒比我呀
可否留四粒比我呀

ok....
唔做死硬派,泥頭,奶頭,菜頭都玩.....

我又要八粒

C-hing
注意
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 173# Kevinyip 的帖子

Kevinyip兄,可否交於amhlee 兄代取,因我有其他嘢也未取。Thanks
Amhlee 兄,Thanks.

回復 177# amhlee 的帖子

請Amhlee兄 ,留4粒Rifa 420 10u給我

Anthony 我講緊留八粒係rifa電容唔係X0.2膠片仔。

所有未拿的Ching,因手頭上只剩八粒,可以星期六俾你,
剩下的交由版主, 所以千奇唔好得罪版主

Dear Anthony, RIFA 420 10UF 可否留八粒比我呀

420 Rifa 10Uf

ericj x 8
marvintal x 8
abradham x 4
ktchow x 8
ch309 x 4
arrow x 8
最後 8 粒...賣埋收工....

引用:
原帖由 Kevinyip 於 2011-7-10 Sun 02:12 PM 發表
所有未拿的Ching,因手頭上只剩八粒,可以星期六俾你,
剩下的交由版主, 所以千奇唔好得罪版主
我要一粒!

Kevinyip 兄:
謝謝你的搖控窗的小膠片.Thanks!

kft:
搖控窗的小膠片星期五晚己替你取了.

ericj x 8
ktchow x 8
ch309 x 4
arrow x 8
cvincent x 8 <------ need matching for x0.2 and how much?

引用:
原帖由 audiodiyer 於 2011-7-10 Sun 08:51 PM 發表
kft:
搖控窗的小膠片星期五晚己替你取了.
Thanks.

引用:
原帖由 cvincent 於 2011-7-10 Sun 21:40 發表

ericj x 8
ktchow x 8
ch309 x 4
arrow x 8
cvincent x 8  
電容太少啦,無得 match....

引用:
原帖由 garyschiu 於 2011-7-10 Sun 19:09 發表
Kevinyip 兄:
謝謝你的搖控窗的小膠片.Thanks!
不用客氣,大家Diy得開心便好了 !

Amhlee 兄:

請教Pass X0.2前級的電阻除了那些5W大火數之外,
其他如控制,放大和音量方面用多少火數呢?
您用的Holco是否認1/4W的呢?
還有我看見原機用了12棵ISL9R460P2,
您是否用1N4007代替,還是有甚麼好的代替品。

MacMic

引用:
原帖由 MacMic 於 2011-7-11 Mon 17:00 發表
Amhlee 兄:

您是否用1N4007代替,還是有甚麼好 ...
MacMic兄,

睇相又唔似係ISL9R460P2
另外,請問主板上的3300uF係幾多耐壓?

留意紅圈內,
發現仙童的是T220。

但ISL9R460P2 唔係骨排形嗎?
我覺得有d似Philips (Vishay)的diode

引用:
原帖由 MacMic 於 2011-7-11 Mon 17:00 發表
Amhlee 兄:

您是否用1N4007代替,還是有甚麼好 ...
用的高速 softt recovery 的 diode 。
手上有 MR 762....

如果有
1N5062
BYV26E
MUR160
MUR420
MUR460
邊隻好d呢?

有些人喜歡 MUR860, MUR 3060....

Amhlee兄:

找不到mr762, 是否1n762才是真呢?
還有關於電阻火數問題?

MacMic

其實整流diode用1A可以嗎?

引用:
原帖由 MacMic 於 2011-7-11 Mon 20:45 發表
Amhlee兄:

找不到mr762, 是否1n762才是真呢?
還有關於電阻火數問題?

MacMic
MUR 760/ 752

1/4W is ok...

請問R60係唔係要自己ground?
http://www.photo100fun.com/viewthread.php?tid=25269
我塊板都係空接

you may also consider ordinary (slow) diode.

see what NP said.

http://www.passlabs.com/pdfs/articles/powersupply.pdf

引用:
原帖由 mdlover 於 2011-7-12 Tue 11:07 發表
you may also consider ordinary (slow) diode.

see what NP said.

http://www.passlabs.com/pdfs/articles/powersupply.pdf
Thanks Ching . Which are very useful article.

But NP uses fast recovery diode in his new products
NP has changed his mind...............

發新話題