發新話題

USB SPDIF 交流貼

引用:
原帖由 amhlee 於 2011-1-29 Sat 22:44 發表
各位開了聲嗎?
我試o左了
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 casshan 於 2011-1-30 Sun 11:47 發表

C兄好利害,咁快就可以出聲
可唔可以出試音報告
casshan兄, 好耐無見了~
我都係駁到有聲出only, 用耳機試住先, 個first impression係d聲都幾neutral & detail

我勁想試192k, but駁DAC1955pro i2s lock 唔到signal (用26c31板仔), 有無人可以救下我

引用:
原帖由 amhlee 於 2011-1-30 Sun 16:20 發表
192K  lock 唔到 signal 但 96K lock 到?咁可能要改 1955 firmware.....
版大, 係96k都lock唔到.....

Aes ok 的 , 係i2s唔得 個usb 出比i2s 輸出板,再用lan cable 入dac1955pro

原來有個ching同我一間公司, 今日相識了 , 仲即時過o左兩招比我,  i2s攪好了
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 andyp 於 2011-2-1 Tue 13:33 發表

casshan兄,只有foxfire兄攪掂左,我未得閒攪啊
andyp兄, 快d出手玩啦
其實我都係求其駁埋玩下先, 用windows xp + foobar, 之前都未玩過upsampling, 用內置resampler上96k, 感覺上播出黎d歌密度高o左, 不過又唔係咁耐聽,
我本身無192k歌, 上網download o左d sample 黎聽, 真係幾好聲wor
好好玩, 唔該晒版大同mdlover~

引用:
原帖由 amhlee 於 2011-6-29 Wed 21:45 發表
有,據說第一批已到了,正在開孔。
版大, 我上次miss 左團購機箱, 唔知仲會唔會有下一batch....

引用:
原帖由 amhlee 於 2011-6-30 Thu 22:11 發表

應該有多,幫你問問。反正下個月要攪多次 USB SPDIF 團購!到時可訂。
唔該晒!

發新話題