發新話題

USB SPDIF 交流貼

唔做死硬派,泥頭,奶頭,菜頭都玩.....

嘩!靚仔得你呀     ! x 2

嘩!靚仔得你呀       ! x 3

嘔心瀝血

平衡板好大呀~~~~~~只可以這樣安裝~~~~~ !!!!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

完成蓋板煲機!!!

今日做左過低成本的 upgrade...把原本的 Hardidsk 搬左去 DVD ROM 個位,將 system 和 itune 裝左落去個舊的 intel SSD ( 只有 80G), 頂,的聲幾然唔同左好多!

i'm thinking of buying SSD as well .........
mdlover300.blogspot.com

lcm,

your chassis is just insane........

換左 AIrlink 牛和整流子,效果和 block 牛都有幾大分別。

mdlover

When have software update? i need it for finial complete my project

引用:
原帖由 lcm 於 2012-1-22 Sun 13:13 發表
mdlover

When have software update? i need it for finial complete my project
you mean DSD enabled firmware?

剛剛先砌好,試左AES無問題(由44.1K到192K都ok),不過I2S唔work
只有起部Mac set44.1K同192K, 部1955Pro先"好似"lock到,其他frequency唔得,
但佢會在44.1K時show 88.2K, 192K時show96K,同埋只有"沙沙"聲

當播歌時,就立刻變no signal

請問會是什麼問題呢? 係部USB定1955有問題呢?

Thanks

I2s cable or I2S data line were not connect properly, check I2S cable.

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-5-1 Tue 00:11 發表
I2s cable or I2S data line were not connect properly, check I2S cable.
Check check 先, thanks

回復 340# amhlee 的帖子

大大
有興趣,可告訴我牛在那里買?謝謝!

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-5-1 Tue 00:11 發表
Check過...接線好似無問題(已經係駁住黎度)9

madox兄,check 吓條彩虹線有無 short 到, 因我與Cat Sir 遇到同一痛苦經歴。

引用:
原帖由 pkyeung 於 2012-5-1 Tue 13:38 發表
madox兄,check 吓條彩虹線有無 short 到, 因我與Cat Sir 遇到同一痛苦經歴。
check吓先, thanks pkyeung兄

引用:
原帖由 madox 於 2012-5-1 Tue 13:46 發表

check吓先, thanks pkyeung兄
彩虹線無問題

引用:
原帖由 cpyip 於 2012-5-1 Tue 08:32 發表
大大
有興趣,可告訴我牛在那里買?謝謝!
Airlink 牛是論壇團購的。

引用:
原帖由 madox 於 2012-5-1 Tue 14:16 發表

彩虹線無問題
無個輸入都對應一支電阻,量一下是否連上。試過是板的問題,內部其中一條線唔通了。另外外置的 I2S cable 你 check 過了嗎?

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-5-1 Tue 15:24 發表

無個輸入都對應一支電阻,量一下是否連上。試過是板的問題,內部其中一條線唔通了。另外外置的 I2S cable 你 check 過了嗎?
Anthony兄,我是接了所有線(包外置的I2S cable),而量度方法是由橙色(e.g. MCK-)去到紅色 (e.g. MCK-),所有都通

基本上呢個問題是 cable ,會唔會有條 short 左去䣓離?

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-5-1 Tue 20:40 發表
基本上呢個問題是 cable ,會唔會有條 short 左去䣓離?
都係搵唔到個問題...暫時放棄

星期四帶 USB 來俾我試,咁就知出甚麼問題。

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-5-1 Tue 23:03 發表
星期四帶 USB 來俾我試,咁就知出甚麼問題。
好呀 ,Many thanks!!!!!

今晚己經試了,是i2s 小板上的26c31 死左,下星期叫田雨寄粒過來。你的電容唔換嗎?

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-5-4 Fri 00:00 發表
今晚己經試了,是i2s 小板上的26c31 死左,下星期叫田雨寄粒過來。你的電容唔換嗎?
老細,掉俾我搞呀,31我有存貨做維修

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-5-4 Fri 00:00 發表
Thanks
電容換左會好好多?

發新話題